EXLEXMAN

Az élet maga a létezés és nem a jogi hanem a fizikai értelemben. Azok akik mások felé helyezve alkotnak szabályokat, félnek bizonyos dolgok bekövetkezésétől illetve kezelhetetlenségétől. Ezáltal nem minden jog a közösséget, hanem a látszólagos társadalmi rendet szolgálja, adott térben és időben! Az élet tehát annak a megértése, hogyan lehet úgy élni, hogy elkerüljük ezeket a tévutakat!

Utolsó kommentek

Archívum

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Rovatok

Külső feed

Houston we have a problem

Élhetnél pedig nyugodt életet is...

2007.06.26. 06:31 | EXLEXMAN | 2 komment

Címkék: élet halál ébredés lélegzés lélegezni

Állsz a tükör előtt. Belenézel. Látod, hogy ott vagy és elgondolkozol, hányan néztek már ebbe a tükörbe és hányan fognak amikor te már nem fogsz ebbe a tükörbe belenézni. Ráébredsz, bármikor jöhet az amit te úgy nevezel vége, vagy csupán csak halálnak hívod ott legbelül?

Látom a sok arcot az utcán, érzem, hogy félnek! Félnek a létezéstől. Sokan vannak ezzel igy, kivánják a halált! Tudom, ez kicsit groteszk, de valóban igy van. Úgy élnek, ugy léteznek, hogy benne van minden lépésükben az ami miatt bármikor meghalhatnak. Átszaladnak a forgalmas úttesten, áttolják a gyermeküket is a villamos sínen, előznek záróvonalnál, száguldoznak. Isznak és dohányoznak ,vagy "csupán" gyógyszert szednek ész nélkül.

Vannak a hosszútávon "tervezők" akik kötekednek másokkal, haragot és ellenségeskedést szítanak, provokálják a másikat, az előzékenységet még hírből sem ismerik. Mások háta mögött intrikálnak, másokról terjedő dolgokat igyekeznek kicsit átszínezve tovább alakítani. A létezés önmagában puszta szeretet.

Egy olyan reggelen ahol nem feszít szét a félelem, a düh, az élet sokkal jobb lesz!

Reggel mikor felkelsz, örömmel tölt el, hogy egészséges vagy, vidáman süt rád a nap és úgy érezheted, ma is szép dolgok fognak történni. Kicsit borús az ég, sebaj, örömmel tölt el a felhők színjátéka. Értem, tehát borult az ég és csepereg az eső. Jó érzés a nedves fű illatát magamba szívni. Nekem nagyon kedves élmények jutnak eszembe a harmatos fű illatáról. Azt mondod, idegesít a szomszéd? másokat nem idegesít? Lehet, hogy kicsit máshová kellene koncentrálnod és kiderülne, a szomszéd egy kedves ember, csak nem, tudja, hogy idegesit amit csinál, ha tudná, lehet, hogy abba is hagyná, miért akarna bosszúságot okozni másoknak, vagy akár csak neked is? Na látod!

A munkatársaid sem téged akarnak bántani. Vagy még is? Fogadd örömmel, ha rosszat is csinálnak neked, hogy foglalkoznak veled! Azt fogják látni, rajtad nincsen hatása a tetteiknek. Abba fogja hagyni minden áskálódó, ha érzi, hogy téged ezek a tettek nem befolyásolnak. Gondolj arra amikor megszülettél, nem volt ennyi gondod. Egyre figyeltél csak: A lélegzésre!

Lélegezz, jó mélyeket! Lélegezz és érezd, hogy élsz! Élvezd, hogy lélegezhetsz és élvezd, hogy egészségesen lélegzel! Addig amig lélegzel, élsz!

Az élet ennyire egyszerű: csupán néhány lélegzés!

A bejegyzés trackback címe:

https://exlexman.blog.hu/api/trackback/id/tr21105946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KicsiCsíra 2009.01.30. 17:17:45

Úgy beszélsz az életről, mint legegyszerűbb dologról a világon, hogy elég annyi, hogy figyeljek a lélegzetemre és érezzem, örüljek az életemnek. Valóban gyönyörű dolog, és ha minden mást az életemben kizárok, minden egyéb tényezőt, akkor valóban örülök az életemben és teljesnek érzem, úgy érzem, boldog vagyok, de mindent mindig kizárni? Mindig gondoljam azt, hogy az emberek alapjában jók és nem akarnak bántani?

Volt idő, hogy ezek szerint az elvek szerint éltem. Igen, minden ember alapjában jó, nem akarnak nekem rosszat, nem kell ellenséget látni egy vélt sérelem miatt, hogy mindig van másik nézőpont és hogy ami nekem jó, ill rossz, azt más biztos nem azonosan véli, mint én. Az alapjában minden ember jó nézetem megdőlni látszik, mert sokszor rájövök, hogy az ember, alapjában önző, a saját érdekei vezérlik, még engem is. Az a nézetem is megdőlt, hogy az emberek jót akarnak. Jót? Kinek jót? Önmaguknak! Rejtett és nyílt ellenségeskedők, feszültségteremtők... Kevés az olyan ember, aki mosolyogva fordul feléd és érzed, hogy nem akar bántani. ...és hogy a ha jót adsz jót kapsz vissza? Erről már nem is szólnék.

Reggel, ha felkelek és süt a nap mosolygok, majd a az utcán az embereket látva egyre rosszabb lesz a kedvem és mire a napnak vége a sok ellenségeskedőtől és feszültségteremtő embertől fáradtan és megtörten ülök le a székembe és miközben véviggondolom a napomat tele lesz a szívem keserűséggel, fájdalommal. A mosolynak már híre sincsen és egyedül érzem magam. Lassan beállok én is a sorba és a reggeli mosoly helyett csak felkelek álmosan, teszem a dolgom gépiesen és örülök, ha a napnak vége.
Pedig ennek nem így kellene lennie!

szomorú kékszemű lány 2010.08.25. 08:30:47

Mi újság veled EXLEXMAN?
Remélem azóta boldogabb vagy mikor ezt írtad ...
Írj arról is :-)
süti beállítások módosítása